Meny
jerusalem-artichoke-2192048_1920(1)

Ugnsrostade jordärtskockor med smör

2-4 portioner

300-500 g jordärtskockor
3 msk smör
1

Skrubba jordärtskockorna rena. Koka i rikligt med vatten tills de är mjuka, ca 20 minuter. 

Lägg jordärtskockorna på ett bakplåtspapper och mosa försiktigt med en gaffel. Fördela smöret över skockorna och strö över flingsalt. 

Baka på högsta värme i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Servera som tillbehör till exempelvis grillade grönsaker eller fisk.

Skrubba jordärtskockorna rena. Koka i rikligt med vatten tills de är mjuka, ca 20 minuter. 

Lägg jordärtskockorna på ett bakplåtspapper och mosa försiktigt med en gaffel. Fördela smöret över skockorna och strö över flingsalt. 

Baka på högsta värme i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Servera som tillbehör till exempelvis grillade grönsaker eller fisk.

Recept: Niina Snijder

Tips jordärtskocka & smör

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...