Meny

Januaripytt med ägg

2 portioner

4–6 potatisar
4–6 jordärtskockor
smör
1 lök, finhackad
salt och peppar
ev 1 ask svamp
1 vitlöksklyfta hackad
persilja
2 ägg 

Skala eller skrubba potatisar och jordärtskockor och skär i jämnstora bitar. Stek mjuka i smör. Tillsätt lök mot slutet och stek ytterligare någon minut. Salta och peppra. Lägg över alltsammans på ett fat.

Önskar du svamp, skär den i mindre bitar. Stek gyllenbruna i smör i samma panna. Riv i vitlök, salta och peppra. Lägg svampen på fatet och strö över persilja.

Stek äggen och servera med pytten.

Tips jordärtskocka & potatis

Grönt

Lite annat

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...