Meny

Sjömansbiff

4–6 PORTIONER

8 skivor (ca 600 g) utskuren biff, lätt utbankade
4 gula lökar, skivade
smör till stekning
8–10 potatisar, skivade (1/2 cm tjocka)
salt och peppar
1/2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 flaska öl (33 cl)
rikligt med finhackad persilja

TILL SERVERING:
inlagda rödbetor
salt- eller ättiksgurka

Bryn kött och lök i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta eller kastrull. Täck med potatisskivor. Salta, peppra och tillsätt timjan, lagerblad och så mycket öl att man precis kan ana den nere bland potatisen. Koka upp och låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 30 minuter.

Strö över persilja och servera med inlagda rödbetor och salt- eller ättiksgurka.

Tips potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...