Meny

Potatismos med vitlök

4 PORTIONER

1 kg mjölig potatis, skalad och i mindre bitar
6 vitlöksklyftor, skalade
1 lagerblad, helst färskt
7 1/2 dl mjölk
7 1/2 dl vatten
3 msk olivolja
havssalt och svartpeppar

Täck potatisbitarna och vitlöksklyftorna med mjölk och vatten i en kastrull. Tillsätt lagerblad och lite salt. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.

Häll av vätskan (spara ca 2 dl) och ta bort lagerbladet. Pressa potatisen och vitlöken genom en potatispress eller mosa med en potatisstöt. Späd med vätskan till önskad konsistens. Rör i olivolja och smaksätt med salt och peppar.

Tips potatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...