Meny

Picklad rödlök med citrusfrukt

1 sats

2 rödlökar (eller 1 stor), skivade
saft från 2 apelsiner
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1/2 tsk hela svartpepparkorn
1 lagerblad
1/2 tsk kummin, hela frön
1 tsk salt

Skala och skiva rödlöken och lägg i en skål. Koka upp vatten och häll över löken. Låt det dra i en knapp minut, sila av löken och låt vattnet droppa av. 

Lägg rödlöken i en burk och häll över citrussaften. Lägg i skivad vitlök, lagerblad, pepparkorn, kummin och salt. Pressa ner löken med en gaffel så att den täcks med vätska. 

Sätt på ett lock och skaka burken lätt. Ställ in i kylskåpet och låt dra ett par timmar innan servering. Rödlöken håller sig ett par dagar i kylskåpet.

Recept: Niina Snijder

Tips lagerblad, rödlök & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...