Meny
Smörstekt Rödkål

Smörstekt rödkål med ingefära & sirap

4 portioner

1 stor klyfta rödkål
1 lök
50 g smör
1 vitlöksklyfta
1 msk ingefära, färskriven
1–2 msk sirap
1/2 citron, rivet skal och saft
salt och peppar

Strimla kålen riktigt tunt. Skala och skiva löken tunt. Smält smör på låg värme i en vid kastrull. Lägg i kål och lök. Låt småputtra på svag värme tills kålen mjuknat.

Riv i vitlök och rör ner ingefära. Höj värmen och låt kålen få lite färg. Rör i sirap och smaka av med rivet citronskal, -saft, salt och peppar.

Gott till färsbiffar, renskav eller stekt haloumi.

Recept: Ingela Persson

Tips lök, rödkål & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...