Meny

Snabb gratäng med jordärtskocka & potatis

4–6 portioner

300–400 g jordärtskockor
500 g potatis, gärna fast
1 vitlöksklyfta
timjan, hackad
salt och peppar
3 dl grädde

Sätt ugnen på 175 °. 

Tvätta jordärtskockor och potatis, skär i halvor och lägg i en ugnsfast form med snittytan uppåt.

Riv över vitlök, salta, peppra och strö över timjan. Tillsätt grädde och gratinera i ugnen i ca 20 minuter. 

Höj temperaturen till 200° och gratinera tills potatis och jordärtskockor är mjuka och fått fin färg. 

Gott att servera till exempelvis viltfärsbiffar, bakad rotselleri eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka, potatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...