Meny

Gratäng med potatis och palsternacka

4 portioner

1 lök
3–5 vitlöksklyftor
800 g potatis
300 g palsternackor
smör och olja för stekning
grädde
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka lök och vitlök. Skiva potatisen och palsternackorna tunt. Hetta smör och olja i en stekpanna och stek lök, vitlök, potatis och palsternacka en stund. Häll över grädde och låt puttra på låg värme tills grönsakerna mjuknat. Smaka av med salt och peppar och ev muskotnöt. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Strö över riven ost.

Gratinera i ugnen tills det bubblar och har fått fin gyllenbrun färg. Servera som tillbehör exempelvis till ugnsbakad kyckling.

Recept: Niina Snijder

Tips palsternacka & potatis

Grönt

Lite annat

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...