Meny

Stekt strömming med tomat och dill

4 PORTIONER

grovt rågmjöl
400 g strömmingsfiléer
2 msk dijonsenap
1 knippe dill, hackad
salt och peppar
smör
2 dl vispgrädde
2 tomater, halverade
1 rödlök, i tunna klyftor

Strö ett tunt lager rågmjöl på en skärbräda eller plåt. Lägg på hälften av strömmingsfiléerna med skinnet neråt. Stryk på ett lager senap, strö över dill, salta och peppra. Lägg en strömmingsfilé ovanpå med skinnet uppåt. Strö grovt rågmjöl över. Stek gyllenbruna på båda sidor i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde och sjud i ett par minuter.

Gröp kärnhuset ur tomaterna. Skär halvorna i skivor. Strö tomat och lök över strömmingen och låt sjuda med i någon minut. Strö över hackad dill och servera med kokt potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips dill & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...