Meny

Ugnsstekt lax med tomat- och bönsallad

4 PORTIONER

4 portionsbitar laxfilé utan skinn
saft av 1/2 citron

TOMAT- OCH BÖNSALLAD:
200 g skärbönor
3 tomater, i mindre bitar
ca 16 svarta oliver
basilikablad, rivna i bitar
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225°.

Skär bönorna i sneda skivor. Koka dem i lättsaltat vatten i några minuter. De ska vara mjuka och ha lite kärna kvar. Låt rinna av. Blanda dem med tomater, oliver, basilika, balsamvinäger och olivolja i en skål. Salta och peppra.

Häll lite olivolja i botten på en ugns­­säker form. Lägg laxbitarna i formen, pressa över citronsaft, salta och peppra. Stek i ugnen tills fisken precis är genomstekt, ca 10 minuter.

Servera tomat- och bönsalladen till.

Tips skärböna & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...