Stekta skärbönor med citron & dragon
4 PORTIONER
200 g skärbönor
2 kvistar färsk dragon (el 1/2 tsk torkad)
2 msk olivolja
salt och peppar
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk smör
Ansa och skär bönorna i 3 cm tjocka bitar. Plocka och hacka dragonen.
Stek bönorna i oljan i en stekpanna några minuter. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt citronsaft, dragon och smör, låt det smälta och servera direkt. Bönorna passar fint med kyckling, fisk och grönsaker.
18 recept med Skärböna
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Snittar på skärböna med färskost och mandel
- Stekta skärbönor med citron & dragon
- Skärbönor med tomat och rucola
- Bönsallad med tomat och lök
- Vitlöksfrästa bönor
- Tomat- och bönsallad med fetaost och örtolja
- Skärbönor i rödlöksvinägrett
- Rödlökssallad med tomat och skärbönor
- Pak choy-nudlar
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Kokta skärbönor med citronette
- Green beans
- Bönsallad med rödlök
Skärböna
Skärbönan är intensivare i smaken än brytbönan och vaxbönan, men alla tillhör de familjen ärtväxter och våra...