Green beans
4 PORTIONER
1 gul lök, skivad
200–250 g skärbönor, skivade
3 msk oliv- eller rapsolja
250 g plommontomater, tärnade
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt och svartpeppar
Fräs lök och bönor i olja i en stekpanna. Tillsätt tomater och vitlök och låt fräsa tills tomaterna är mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
Gott till exempelvis grillat kött, fisk eller fetaost.
18 recept med Skärböna
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Snittar på skärböna med färskost och mandel
- Stekta skärbönor med citron & dragon
- Skärbönor med tomat och rucola
- Bönsallad med tomat och lök
- Vitlöksfrästa bönor
- Tomat- och bönsallad med fetaost och örtolja
- Skärbönor i rödlöksvinägrett
- Rödlökssallad med tomat och skärbönor
- Pak choy-nudlar
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Kokta skärbönor med citronette
- Green beans
- Bönsallad med rödlök
Skärböna
Skärbönan är intensivare i smaken än brytbönan och vaxbönan, men alla tillhör de familjen ärtväxter och våra...