Meny

Fylld lövbiff med äpple, rotselleri och lök

4 PORTIONER

2 salladslökar, tunt skivade
ca 1 dl fint strimlad rotselleri
2 msk olivolja
1 klick smör
salt och peppar
1 litet äpple
4 skivor lövbiff
1 msk dijonsenap

Fräs lök och rotselleri mjuka i oliv­olja och smör i en stek­­­panna tills de fått lite färg. Salta och peppra. Lägg över i en skål och riv i äpplet.

Lägg köttskivorna på en skärbräda och bred ut dijonsenap på skivornas mitt. Fördela rotselleri­fräset på köttet och vik ihop. Stek i olivolja i en het stekpanna i ett par min­uter på varje sida. Salta och peppra.

Servera med riven pepparrot och ugnsstekt potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, rotselleri & salladslök

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...