Meny

Smörbakad rotselleri

4 PORTIONER

ca 400 g rotselleri
salt och peppar
200 g smör
1 vitlöksklyfta
1 dl hasselnötter
1 dl crème fraiche
1 msk persilja

Sätt ugnen på 175°C. Skala och skär rotsellerin i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en form, salta och peppra.

Smält smöret med skivad vitlök och häll det på rotsellerin. Baka rotsellerin mjuk i ugnen i ca 25 minuter. Ös med smöret då och då.

Rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Ta ev bort skalet genom att gnugga nötterna i en ren handduk. Hacka dem grovt.

Lyft upp rotsellerin ur smöret och lägg på ett fat. Klicka crème fraiche på rotselleriklyftorna, strö över nötter och persilja.

Recept: Ingela Persson

Tips rotselleri

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...