Meny

Krämig rotsellerisallad

4 PORTIONER

ca 600 g rotselleri, i tunna stavar
saft av 1/2 citron
1/2 rödlök, tunt skivad
en näve rucola
(kapris)

MAJONNÄS:
saft av 1/2 citron
1 äggula
1 tsk osötad senap
1 vitlöksklyfta, pressad
3/4 dl olivolja + 3/4 dl solrosolja
salt och peppar
1/2 dl mjölk

Koka rotsellerin mjuk i lättsaltat vatten och citronsaft i en kastrull, ca 10 minuter. Kyl i kallt vatten och låt rinna av väl.

Rör ihop citronsaft, äggula, senap och vitlök till majonnäsen i en skål. Vispa i oljan droppvis. Smaksätt med salt och peppar. Späd med mjölk till lite lösare konsistens. Vänd ner sellerin och löken, toppa med rucola och eventuellt lite kapris.

Recept: Tina Hellberg

Tips rotselleri

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...