Meny

Krämig rotselleri med lök

4 PORTIONER

ca 400 g rotselleri
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk timjan
2 1/2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt och peppar

Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Skala och skiva lök och vitlök.

Fräs rotselleri, lök och vitlök i en vid kastrull i smöret tills det börjar få färg. Strö i timjan och tillsätt buljongen. Koka upp och låt sjuda tills rotsellerin är mjuk.

Häll på grädden, koka upp och låt sjuda tills det blivit krämigt. Smaka av med salt och peppar. Gott till färsbiffar eller ugnsrostade grönsaker.

Recept: Ingela Persson

Tips rotselleri

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...