Meny

Gryta med grönsaker & ris

4 portioner

200 g ris
100 g tomater
1 lök
1 paprika eller zucchini
100 g kokta kikärtor
1 buljongtärning
¼ rotselleri
1 sötpotatis
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk korianderfrön, gärna rostade i torr stekpanna
½ tsk gurkmeja
½ tsk ingefära, riven
1 liten bit chili, riven
ost, gärna vegansk
100 g spenat

Skala och skär sötpotatis och rotselleri i bitar, hacka grönsakerna. Skölj riset ett par gånger och lägg i en stor gryta med alla grönsaker, kikärtor och kryddor. 

Koka upp 6 dl vatten, blanda med buljongtärningen och häll över riset och grönsakerna. Täck grytan med lock och låt småkoka tills riset är klart. Avsluta med att riva över ost och röra ner spenaten. Servera grytan varm med ett gott bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips kikärtor, rotselleri & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...