Meny

Chokladbrownie med äpple

1 KAKA

180 g smör
180 g mörk choklad, hackad
3 ägg + 3 dl råsocker
3 dl vetemjöl
100 g valnötter, grovt hackade
1 äpple, grovt rivet med skal

Sätt ugnen på 225°.

Smält smör i en kastrull. Häll smöret över chokladen i en bunke, låt stå ett par minuter. Rör ihop.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda med chokladen och mjöl till en jämn smet. Tillsätt nötter och äpple. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och grädda i ugnen ca 20 minuter. Den ska vara lite kladdig inuti. Låt svalna.

Gott med vaniljglass till.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...