Meny

Ragu på savojkål/grönkål, purjolök och äpple

4 portioner

1/2 savojkålshuvud eller 200 g grönkål
1–2 msk olivolja
1 bit purjolök
3 dl vispgrädde
1 äpple
1–2 msk dijonsenap
salt och peppar

Skär bort kålbladens grova bladnerv. Skär resten i strimlor. Fräs i olivolja i en kastrull tills de börjat mjukna utan att ha fått för mycket färg.

Skär purjolöken i tunna skivor. Vänd ner dem i kålen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt grädde och sjud till krämig konsistens, ca 10 minuter.

Riv äpplet grovt och rör ner. Smaksätt med dijonsenap, salt och peppar.

Tips grönkål & savojkål

Grönt

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...