Meny

Laxfilé med bräserad savojkål

4 PORTIONER

4 x 150 g laxfilé med skinn
2 msk olivolja
salt och peppar

BRÄSERAD SAVOJKÅL:
3 vitlöksklyftor, hackade
1 syrligt äpple, skalat och tärnat
2 msk olivolja
3 stora potatisar (ca 350 g), skalade och i centimeterstora bitar
1 stor morot, tunt skivad
2 dl kycklingbuljong
1/2 litet savojkålshuvud, strimlat
2 msk balsamvinäger
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Vänd laxbitarna i olivolja på en plåt. Salta och peppra. Stek i ugnen i ca 10 minuter.

Fräs vitlök och äpple i olivolja i en kastrull i ett par minuter medan laxen är i ugnen. Tillsätt potatis och morot och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i buljongen och låt koka i 5 minuter. Vänd ner kål och vinäger. Låt sjuda under lock tills kålen och potatisen är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...