Meny

Brunchiga mackor med broccoli

4 MACKOR

1 broccoli
4 skivor surdegsbröd
sallad
4–8 skivor kokt skinka eller kallrökt lax
gräslök eller dill
ÄGGCRÈME:
1 ägg, löskokt
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
salt och peppar

Skala och skiva broccolistjälken. Skär broccolin i små buketter. Koka broccolin nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten och låt rinna av väl.

Äggcrème: Skala ägget. Mixa ägg, senap och vinäger slätt i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt oljan lite i taget under fortsatt mixning. Smaksätt med salt och peppar.

Rosta brödet, fördela sallad, äggcrème och broccoli på brödet. Lägg till sist på lax eller skinka. Strö över örter och grovmalen svartpeppar.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...