Meny

Stekta nudlar med böngroddar och broccoli

2 PORTIONER

ca 150 g nudlar
4 msk olja
1 medelstor gul lök, hackad
2 tsk finhackad färsk ingefära
4 små vitlöksklyftor, finhackade
200 g små broccolibuketter
150–200 g böngroddar
vita delen på en liten purjolök, skivad
1 msk sojasås
salt och peppar

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av i ett durkslag. Vänd nudlarna i hälften av oljan.

Fräs lök, ingefära och vitlök mjuka i resterande olja i en het wokpanna. Tillsätt broccolibuketterna och låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Stjälp ner nudlarna, böngroddarna och purjolöken. Fräs i 3–4 minuter. Smaksätt med sojasås, salt och peppar.

Servera direkt som ensamrätt eller till exempelvis wokad kyckling.

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...