Meny

Pasta med broccoli, chili och citron

2 PORTIONER

200 g pasta, t ex penne eller spaghetti
300–400 g broccoli, i små buketter
1 vitlöksklyfta, skivad
1 röd chilifrukt, finhackad eller 1 tsk sambal oelek
rivet skal av 1/2 citron
2 msk olivolja
salt och peppar
riven parmesanost

Koka pastan “al dente” enligt förpackningens anvisningar.

Koka broccolibuketterna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, 3–4 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.

Fräs vitlök, chili och citronskal i olja i en stekpanna i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt broccolin och låt den bli varm. Vänd ner broccoliblandningen i den avrunna pastan. Salta och peppra. Servera med parmesanost.

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...