Meny

Krämig potatisgnocchi med broccoli

2–3 PORTIONER

1 paket (500 g) potatisgnocchi
2 dl små broccolibuketter
1 dl skivad purjolök
1 vitlöksklyfta, skivad
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1–2 msk dijonsenap
salt och peppar
100 g (1 ask) babyspenat
rikligt med riven parmesan

Koka gnocchin enligt förpack­ningens anvisningar.

Koka broccolin nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull.

Fräs purjolök och vitlök hastigt i olivolja i en kastrull. Tillsätt grädde och låt sjuda i ett par minuter tills grädden har tjocknat. Smaksätt med senap, salt och peppar. Vänd försiktigt ner gnocchin, broccolin, spenaten och parmesanosten.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...