Sega fruktremmar med druvor & päron
1 sats
1 ask druvor
1–2 päron
saften från 1/2 citron
honung, frivilligt
Sätt ugnen på 75°. Skär frukten i bitar, ta bort kärnorna. Koka upp tillsammans med citronsaft och låt det bli mjukt. Söta eventuellt med lite honung.
Mixa tills det är slätt och bred ut fruktmassan tunt på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Kläm fast en sked i ugnsluckan så att den är något öppen. Baka i ca 5 timmar, eller tills fruktlädret är helt torr. Skär i remsor och förvara i burk.
Recept: Niina Snijder
46 recept med druvor & Päron
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrots- och päronsallad med ädelost och nötter
- Stekt päron med mögelost
- Rödbetsjuice
- Inkokta päron
- Ugnsbakad frukt
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Varm getost med päron och endiv
- Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Päron- och getostflarn
- Het päron- och kålsallad
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Endiver och päron med valnötsdressing
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Sega fruktremmar med druvor & päron
- Citroninkokta päron
- Inkokta päron – i kryddig lag
- Stekta päron med valnötter
- Saffranspäron med mandel
- Saffranspäron
- Rika riddare med karamelliserade päron
- Päron- och russinröra
- Päron Diana
- Plommon- och päronsmul
- Nils Emils rivna päronpaj
- Mandelgratinerade päron
- Lingonsylt med frukt
- Lingonpäron
- Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)
- Kladdkaka med päron och valnötter
- Karamellpäron
- Kanel- och ingefärspäron
- Italiensk päronkaka
- Ingefärspäron
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Chokladmuffins med päron
- Päronkaka med mandel och kardemumma
- Annas ingefärspäron
Lite annat
Päron
Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...