Getost med blekselleri- och päronsallad
4 PORTIONER
200 g getost
ca 1 msk flytande honung
1–2 stjälkar blekselleri
1 päron
1/2 dl hackade och rostade valnötter
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
peppar
Sätt ugnen på 225°.
Skär getosten i fyra skivor. Lägg i en ugnssäker form och ringla över honung. Ställ in formen i ugnen tills osten har fått lite färg och fortfarande håller formen, ca 5 minuter.
Skär blekselleri och päron i mycket tunna skivor. Blanda med valnötter, olja och vinäger i en skål.
Fördela osten på tallrikar. Lägg salladen ovanpå och peppra.
Gott med en skiva surdegsbröd.
66 recept med Blekselleri & Päron
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrots- och päronsallad med ädelost och nötter
- Sellerisallad
- Grönsakslasagne
- Stekt päron med mögelost
- Rödbetsjuice
- Inkokta päron
- Tomatsallad med kronärtskocka & ricotta
- Ugnsbakad frukt
- Sellerijuice med äpple & ingefära
- Ljummen tomatsallad med blekselleri
- Tartar med tomat, blekselleri & kapris
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Snabb fänkålssoppa med tomat & vita bönor
- Äppelsallad med blekselleri och valnötter
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Varm getost med päron och endiv
- Ugnsstekt palsternacka med äpple och blekselleri
- Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Sallad på blekselleri, grapefrukt och äpple
- Rimmad blekselleri med tomat och lök
- Päron- och getostflarn
- Het päron- och kålsallad
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Endiver och päron med valnötsdressing
- Brieost med äppel- och bleksellerisallad
- Blekselleritopping
- Blekselleri med ostdipp
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Sega fruktremmar med druvor & päron
- Citroninkokta päron
- Inkokta päron – i kryddig lag
- Stekta päron med valnötter
- Saffranspäron med mandel
- Saffranspäron
- Rika riddare med karamelliserade päron
- Päron- och russinröra
- Päron Diana
- Plommon- och päronsmul
- Nils Emils rivna päronpaj
- Mandelgratinerade päron
- Lingonsylt med frukt
- Lingonpäron
- Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)
- Kladdkaka med päron och valnötter
- Karamellpäron
- Kanel- och ingefärspäron
- Italiensk päronkaka
- Ingefärspäron
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Chokladmuffins med päron
- Päronkaka med mandel och kardemumma
- Annas ingefärspäron
Lite annat

Päron
Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...