Meny

Getost med blekselleri- och päronsallad

4 PORTIONER

200 g getost
ca 1 msk flytande honung
1–2 stjälkar blekselleri
1 päron
1/2 dl hackade och rostade valnötter
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
peppar

Sätt ugnen på 225°.

Skär getosten i fyra skivor. Lägg i en ugnssäker form och ringla över honung. Ställ in formen i ugnen tills osten har fått lite färg och fortfarande håller formen, ca 5 minuter.

Skär blekselleri och päron i mycket tunna skivor. Blanda med val­nötter, olja och vinäger i en skål.

Fördela osten på tallrikar. Lägg salladen ovanpå och peppra.

Gott med en skiva surdegsbröd.

Recept: Ingela Persson

Tips blekselleri & päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...