Meny

Päronkaka med mandel och kardemumma

1 KAKA

100 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl mandelpulver
1 tsk bakpulver
2 tsk grovt malen kardemumma
smör och ströbröd, till formen
3 mogna päron, tunt klyftade

Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret och ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl, mandelpulver, bakpulver och kardemumma i smöret.

Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Häll i smeten och tryck ner päronklyftorna. Grädda i ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns klar.

Servera med glass eller vispad grädde.

Recept: Ingela Persson

Tips päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...