Palmkål med rökt sidfläsk och mandel
4 PORTIONER
200 g palmkål
100 g rökt sidfläsk
2 msk olivolja
1 tsk hackad chili
1 lök, tunt skivad
1 dl salta rostade mandlar
salt och peppar
Skär bort mittstocken på palmkålen och skär bladen i bitar. Koka kålen hastigt i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
Tärna fläsket riktigt fint. Stek knaprigt i het stekpanna, lägg på hushållspapper.
Fräs palmkålen i olja i samma stekpanna. Tillsätt chili och låt fräsa med. Vänd ner lök, fläsk och mandel. Smaksätt med salt och peppar.
19 recept med Palmkål & Svartkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Palmkålssallad
- Kålsallad med citrondressing
- Höstig gryta med polkabetor och sötpotatis
- Krämig grönkålssoppa
- Krämiga palsternackor med palmkål
- Palmkål med äpple & lingon
- Gnocchi och palmkål med pecorinocrème
- Grönkåls- och jordnötspesto
- Svartkålssallad med äpple
- Palmkålssallad med äpple
- Kålrot med svartkål och äpple
- Kålrot med palmkål och äpple
- Bräserad svartkål med citron och tomat
- Bräserad palmkål med citron och tomat
Palmkål/Svartkål
Palmkål kallas också för svartkål och båda namnen passar den fint. Att den med sin höga stam och sina långa...