Meny

Bräserad svartkål med citron och tomat

4 PORTIONER

1 knippe svartkål
1 gul lök, klyftad
1 vitlöksklyfta, skivad
2 msk olivolja
2 dl grönsaksbuljong
1 msk färskpressad citron och lite fint rivet skal
2 tomater, i grova bitar
salt och peppar
smör
hackad persilja

Skär bort kålens grova mittstock. Skär bladen i ca 2 cm breda strimlor.

Fräs lök och vitlök i olivolja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt buljong och citron. Koka upp, lägg i kålen och låt sjuda ett par minuter tills den mjuknat.

Lägg tomatbitarna i kastrullen och låt sjuda i någon minut. Smaksätt med salt, peppar och en klick smör. Strö över persilja.

Gott till exempelvis kokt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips svartkål