Meny
onions-5437569_1920

Lökcrème med timjan

1 SATS

4 gula lökar
100 g smör
4 kvistar backtimjan el annan timjan
2 lagerblad
salt och peppar
vinäger

Skala och skiva löken. Smält smöret i en vid kastrull eller i en stekpanna med höga kanter. Lägg i lök, timjan, lagerblad och låt löken sakta mjukna och långsamt få färg.

Ta bort timjankvistar och lagerblad. Mixa löken slät i mixer eller matberedare. Mixa varm så är den enklare att få löken slät. Smaksätt med salt, peppar och en skvätt vinäger. Förvara i en burk i kylen.

Gott på matiga mackor, till rostade grönsaker eller som tillbehör till pannbiffar eller grönsaksbiffar.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök

Grönt

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...