Meny

Lökomelett med parmesanskal

1 PORTION

2 ägg
salt och svartpeppar
2 msk olivolja
1 liten gul lök, tunt skivad
1 purjolök (den vita delen), tunt skivad
50 g parmesanost, riven

Vispa ihop äggen med en gaffel i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Hetta upp olja i en teflonpanna, ca 20 cm i diameter. Tillsätt lök och purjolök. Låt fräsa mjukt utan att det tar färg. Häll över äggen, sänk värmen och låt steka tills undersidan har fått fin färg. Vänd omeletten och stek den andra sidan. Lägg över omeletten på en tallrik.

Torka stekpannan ren och sätt den på låg värme. Strö ut parmesanost i ett jämnt lager i pannan. Värm tills osten har smält ihop, ca 1 minut. Lyft försiktigt upp parmesanskalet med en stekspade och lägg det på en skärbräda. Lägg omeletten ovanpå och rulla ihop. Arbeta snabbt så att inte parmesanosten hinner stelna. Skär i skivor med en vass kniv innan parmesanosten stelnar. Ät omeletten på en gång eller servera den kall.

Tips gul lök & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...