Meny

Paprika med varm sardell- och vitlöksolja

4 SMÅ PORTIONER

4 små paprikor (gärna olika färger)
1 msk olivolja
Sardell- och vitlöksolja:
2 msk smör
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
3 sardellfiléer, grovt hackade

Sätt ugnen på 200°.

Vänd paprikorna i olja och lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek i ugnen tills skalen har spruckit lite, ca 15 minuter. Lägg de varma paprikorna i en bunke, täck med plastfilm och låt svalna. Dra av skalet. Halvera paprikorna, kärna ur och skär dem i breda strimlor.

Smält smör i olivolja i en kastrull på svag värme. Tillsätt vitlök och sardeller och låt sjuda tills vitlöken är mjuk utan att ha fått färg, 5–7 minuter. Häll blandningen över paprikorna och servera. Gott tillbehör till både kött och fisk.

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...