Meny

Paprikacrème

1 sats

2 röda paprikor
2 msk olivolja
1 msk hackad gul lök
1 vitlöksklyfta, skivad
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Vänd paprikorna i lite olja på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek i ugnen tills skalet har spruckit lite och fått lite färg, ca 15 minuter. Lägg de varma paprikorna i en bunke, täck med plastfilm och låt svalna. Dra av skalet, halvera paprikorna och kärna ur.

Fräs lök och vitlök mjuka i lite av oljan. Mixa slätt tillsammans med paprikabitarna, vinäger och resterande olivolja i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till en bit bröd eller som sås till grillat. Eller blanda den med lite crème fraiche och använd som dipp.

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...