Meny

Rostad paprika med oliver och mandel

1 SATS

2 paprikor
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 dl salta mandlar, grovt hackade

MARINAD:
1/2 citron, rivet skal och saft
1/2 dl olivolja
1/2 dl färsk oregano, hackad
1 dl urkärnade svarta oliver, grovt hackade

Sätt ugnen på 200°C.

Skär paprikorna i klyftor och ta bort kärnhuset. Blanda vitlöken med olivoljan. Vänd runt paprikorna i oljan och lägg dem på en plåt. Salta och peppra. Stek paprikan i ugnen tills den fått färg och mjuknat, ca 15 minuter.

Marinad: Blanda citronskal och ­saft, olja, oregano och oliver i en skål. Vänd ner paprikan och låt marinera i rumstemperatur i ca 30 minuter.

Strö över mandel vid servering. Gott till kallskuret eller grillad fläskkarré.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...