Meny

Biffgryta

4 PORTIONER

500 g biff, strimlad
smör eller olivolja
1 lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 ramiro eller röd paprika, strimlad
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
salt och peppar
(100 g champinjoner, i mindre bitar)
2 tomater, hackade
2 msk dijonsenap

Bryn köttet, lite i taget, i lite smör eller olja i en het stekpanna. Lägg över i en kastrull eller gryta.

Stek lök, vitlök och ramiro i samma panna tills de har fått färg. Krydda med paprikapulver och tomatpuré. Lägg över i grytan. Häll i grädde och låt sjuda i ca 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Stek svampen gyllenbrun i stek­pannan. Salta och peppra. Rör ner svampen och tomaterna i grytan. Smaksätt med senap.

Servera med ris eller pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika & ramiro

Ramiro

Ramiro är en avlång spetsig paprikasort som finns i en röd, en grön och en gul variant. Den är lite sötare i...