Meny

Paprika, lök och potatis på spanskt vis

4 PORTIONER

1 dl olivolja
2 gula lökar, skivade
salt och peppar
2–3 vitlöksklyftor, skivade
2 röda eller gröna paprikor, i bitar
2 lagerblad
4 stora fasta potatisar

Hetta upp 1/3 av oljan i en stor stekpanna eller gryta. Tillsätt lök och en nypa salt. Låt fräsa gyllenbrun och mjuk i ca 15 minuter på svag värme.

Tillsätt vitlök, paprika och lagerblad. Låt fräsa i ytterligare 15 minuter.

Skala under tiden potatisen och skär i mindre bitar.

Tillsätt resterande olivolja. Vänd ner potatisbitarna. Salta, peppra och låt fräsa tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Rör om då och då. Låt rinna av i ett durkslag. Spara eventuellt den smakrika oljan till ett annat tillfälle.

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...