Meny

Rostade morötter med cashewnötter

4 PORTIONER

4 morötter
1–2 msk olivolja
salt och peppar
några droppar färskpressad citron
1 dl grovhackade cashewnötter

SOJAVINÄGRETT:
1 msk soja
1 msk vinäger
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°.

Skala morötter och skär i grova skivor. Vänd i olivolja, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, 10–15 minuter. Lägg morötterna i en skål och droppa över lite citron.

Rosta nötterna i het panna med ett par droppar olivolja. Salta.

Rör ihop vinägretten. Blanda mo­­rötter, nötter och vinägrett i en skål.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips morot

Grönt

Lite annat

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...