Ugnsrostad brysselkål med halsselnötter
1 sats
400 g brysselkål
en god olivolja
salt
Dressing:
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl lönnsirap
3 msk olivolja
1 nypa chiliflakes
1/2 tsk riven ingefära
Extra:
2 dl rostade hasselnötter, hackade
1 klementin eller blodapelsin
Sätt ugnen på 225°. Ansa brysselkålen och dela på mitten. Lägg på en bakplåt med bakplåts-papper, ringla över lite olja, salta och vänd runt. Lägg brysselkålen på plåten med snittytan nedåt. Baka i ugnen i ca 20 minuter tills den får en fin färg.
Vispa ihop dressingen och ringla över brysselkålen. Strö över hasselnötter. Garnera med bitar av klementin eller blodapelsin.
Recept: Niina Snijder
11 recept med Brysselkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
Brysselkål
Att brysselkål även bär namnet rosenkål, är inte så konstigt med tanke på att de små huvudena påminner lite om...