Meny

Ugnsrostad brysselkål med halsselnötter

1 sats

400 g brysselkål
en god olivolja
salt
Dressing:
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl lönnsirap
3 msk olivolja
1 nypa chiliflakes
1/2 tsk riven ingefära
Extra:
2 dl rostade hasselnötter, hackade
1 klementin eller blodapelsin

Sätt ugnen på 225°. Ansa brysselkålen och dela på mitten. Lägg på en bakplåt med bakplåts-papper, ringla över lite olja, salta och vänd runt. Lägg brysselkålen på plåten med snittytan nedåt. Baka i ugnen i ca 20 minuter tills den får en fin färg.

Vispa ihop dressingen och ringla över brysselkålen. Strö över hasselnötter. Garnera med bitar av klementin eller blodapelsin.

Recept: Niina Snijder

Tips brysselkål

Brysselkål

Att brysselkål även bär namnet rosenkål, är inte så konstigt med tanke på att de små huvudena påminner lite om...