Brysselkål med soja och sesam
4 PORTIONER
200 g brysselkål
2 msk olivolja
1 lök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
2 msk soja
1 msk tärnad färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 msk sesamfrön
salt och peppar
Ta bort rot och eventuellt fula blad på brysselkålen. Dela och stek dem i olivolja i varm stekpanna, försiktigt tills de mjuknat, höj sedan värmen och stek tills kålen fått fin färg. Strö lök och vitlök i pannan, låt steka med.
Vispa ihop övriga ingredienser och vänd ner i stekpannan. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
12 recept med Brysselkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Saffransstuvad kål
- Ugnsrostad brysselkål med halsselnötter
- Ugnsrostad brysselkål med chiliyoghurt
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Smörkokt rotselleri med äpple och brysselkål
- Kålrotsragu med brysselkål och senap
- Kimchi på tre sorters kål
- Brysselkål med soja och sesam
- Brysselkål med lök och mandel

Brysselkål
Att brysselkål även bär namnet rosenkål, är inte så konstigt med tanke på att de små huvudena påminner lite om...