Meny

Brysselkåls- och potatisstomp med rökt sidfläsk

4 PORTIONER

300 g brysselkål
1–2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
salt och peppar
6–8 potatisar
150 g rökt sidfläsk
hackad persilja

Sätt ugnen på 200°.

Ansa kålen och skär i fyra klyftor. Vänd i olivolja i en ugnssäker form tillsammans med vitlök. Salta, peppra och stek mjuk i ugnen, ca 10 minuter.

Skala potatisen och koka mjuk. Stek fläsket knaprigt.

Blanda samtliga ingredienser i en skål. Mosa och smaksätt med salt och peppar. Strö persilja över.

Gott till exempelvis kött, gärna vilt.

Recept: Ingela Persson

Tips brysselkål

Brysselkål

Att brysselkål även bär namnet rosenkål, är inte så konstigt med tanke på att de små huvudena påminner lite om...