Brysselkåls- och potatisstomp med rökt sidfläsk
4 PORTIONER
300 g brysselkål
1–2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
salt och peppar
6–8 potatisar
150 g rökt sidfläsk
hackad persilja
Sätt ugnen på 200°.
Ansa kålen och skär i fyra klyftor. Vänd i olivolja i en ugnssäker form tillsammans med vitlök. Salta, peppra och stek mjuk i ugnen, ca 10 minuter.
Skala potatisen och koka mjuk. Stek fläsket knaprigt.
Blanda samtliga ingredienser i en skål. Mosa och smaksätt med salt och peppar. Strö persilja över.
Gott till exempelvis kött, gärna vilt.
11 recept med Brysselkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
Brysselkål
Att brysselkål även bär namnet rosenkål, är inte så konstigt med tanke på att de små huvudena påminner lite om...