Pak choy med vitlök och sardeller
4 PORTIONER
6-8 pak choy-blad
olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
salt och peppar
2 sardellfiléer, hackade
1/2 dl fint riven parmesanost
1/2 dl färskost
4 skivor rostat bröd
Skölj pak choy-bladen och skär i strimlor. Fräs dem i olja tillsammans med vitlök. Salta, peppra och rör ner sardellerna.
Rör ihop parmesanost och färskost i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Bred crèmen på rostat bröd och fördela pak choy-blandningen ovanpå. Skär brödskivorna i mindre bitar. Gott som tilltugg.
24 recept med Pak choy
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Wok med pak choy
- Pak choy-pasta
- Rödbetor med hallondressing
- Pak choy med ponzusås
- Grön wok med pak choy
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett
- Blomkål och pak choy med hoisinsås
- Pak choy med svamp & soja
- Stekta rödbetor med pak choy
- Sojastekt pak choy med chili och dill
- Råstekt pak choy med sojakokt schalottenlök
- Pak choy-nudlar
- Pak choy med wasabikrisp
- Pak choy med tofu, soja och chili
- Pak choy med soja och chili
- Pak choy med gurka och citron
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Kimchi
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Buljongkokt palsternacka och pak choy
Pak choy
Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...