Picklad ingefära
1 SATS
ca 100 g ingefära
LAG:
1 dl vatten
1 dl råsocker
rivet skal och saft av 1/2 citron
2 msk vitvinsvinäger
1 nypa grovmalen svartpeppar
Skala ingefäran och skär i mycket tunna skivor. Lägg i en burk.
Koka upp vatten, socker, citronskal, -saft och vinäger. Tillsätt svartpeppar. Häll den heta lagen över ingefäran. Ställ kallt. Gott att ha i marinader och i asiatiska rätter.
63 recept med Ingefära
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Polkabeta- och broccoligryta med ingefära
- Pumpasoppa med ingefära och chili
- Ingefärsslungade morötter med purjolök
- Ingefärssmoothie
- Tomatsalsa med ingefära & koriander
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Inlagd ingefära
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Morotssallad med apelsin & ingefära
- Dipp med ingefära & soja
- Morotskaka med citronglasyr
- Purjolökssoppa
- Rödbetor med hallondressing
- Äppelchutney
- Stekta brytbönor med vitlök & ingefära
- Kryddig klementin
- Sellerijuice med äpple & ingefära
- Pumpa “mac & cheese”
- Morotssoppa
- Citronpicklad ingefära
- Mandeldressing med gurkmeja & ingefära
- Syltad ingefära
- Petters soppa på morötter och ingefära
- Rödkål med ingefära och timjan
- Rotmos med ingefära
- Rostad sötpotatis med tofu, chili och ingefära
- Rostad svartrot med ingefära och honung
- Pumpa med färsk ingefära
- Picklad ingefära
- Morotssås med ingefära och vitlök
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Morotssallad med ingefära och sesam
- Linssoppa med sötpotatis och ingefära
- Linsgryta med koriander och ingefära
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Honungs- och ingefärsglaserade rotfrukter
- Gurksallad med chili, ingefära och sesamfrön
Ingefära
Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...