Meny

Lammgryta med ingefära och kummin

4 PORTIONER

3 gula lökar, skivade
1 morot, i mindre bitar
30 g rotselleri, i mindre bitar
2 msk olivolja
700–800 g grytbitar av lamm
1 hönsbuljongtärning
1 msk riven färsk ingefära
2 chilifrukter, strimlade
3 vitlöksklyftor, finhackade
rivet skal av 1 citron
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala

TILL SERVERING:
ris

Fräs lök, morot och rotselleri i olivolja i en kastrull i ett par minuter utan att de får färg. Lägg i grytbitarna och fräs i ytterligare ett par minuter. Täck med vatten, tillsätt buljongtärningen och låt sjuda under lock i 30 minuter. Tillsätt ingefära, chili, vitlök, citronskal och kryddor. Låt sjuda tills köttet är mört, ca 30 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera lammgrytan med kokt ris.

Tips ingefära

Ingefära

Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...