Meny

Ingefärsrelish

4 PORTIONER

2 dl yoghurt naturell eller 1 dl turkisk yoghurt med 10% fett
2 msk matolja
1 tsk senapsfrö
2 msk riven färsk ingefära
2 hackade vitlöksklyftor
1 grön chilipeppar, urkärnad och finhackad, eller torkad chili efter smak
1 msk kokosflingor
1 tsk salt
1 tsk strösocker

Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i någon timme (behövs ej om du använder den fetare yoghurten).

Hetta upp olja i en stekpanna och värm senapsfröna tills de börjar ”poppa”.

Blanda samtliga ingredienser i en skål.

Supergod till helstekt fisk, tandoori-kyckling eller annan kryddstark mat.

Recept: Tina Hellberg

Tips ingefära

Ingefära

Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...