Meny

Enkel svamppastej

1 SATS

100 g svamp (gärna lite blandade sorter, t ex champinjoner, karljohansvamp, kantarell), i mindre bitar
1/2 lök, hackad
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
salt och peppar
250 g leverpastej, gärna lite grövre
1/2 dl vispgrädde
ca 2 msk rött portvin
färsk timjan

Fräs svamp, lök och vitlök i smör tills de har fått fin färg. Salta och peppra. Låt rinna av på hushålls­papper och svalna helt.

Rör ut leverpastejen med grädde (lite i taget). Tillsätt portvin, timjan och den kalla svampen. Fyll en pastejform eller en burk och ställ i kylen.

Servera svamppastejen på en skiva rågbröd tillsammans med salt­gurka och ett glas god öl.

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...