Meny

Gratinerade champinjoner med bröd och parmesan

4 PORTIONER

1 ask champinjoner
1 msk olivolja
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 klick smör
salt och peppar
2 msk hackad persilja
1 skiva surdegsbröd (gärna ett par dagar gammalt)
1/2 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på 200°.

Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i het panna i olivolja tills den fått färg. Tillsätt schalottenlök, vitlök och smör. Låt fräsa med ett par minuter. Smaksätt med salt, peppar och strö i persiljan. Lägg i en ugnssäker form, smula över brödet och vänd runt. Gratinera i ugnen ca 5 minuter.

Strö ost över formen. Sätt tillbaka i ugnen och gratinera ytterligare ca 5 minuter eller tills osten fått färg.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...