Blancherade skärbönor med vinägrett
1 sats
200 g skärbönor
Vinägrett:
2 tsk diljonsenap
1 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
2 dl olivolja
½ tsk salt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
Ansa skärbönorna och koka dem i saltat vatten i 7 minuter. Häll av vattnet och lägg bönrona i en skål med isvatten, ca 10 minuter.
Vispa ihop vinägretten och ringla över skärbönorna. Servera som tillbehör.
Om det blir vinägrett över går det fint att använda den till sallad eller andra grönsaker.
Recept: Niina Snijder
13 recept med skärbönor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Blancherade skärbönor med vinägrett
- Krämiga skärbönor med äpple & picklad lök
- Gröna grillspett med soja & sesam
- Sallad med skärbönor
- Bönor med keso & zucchini
- Skärbönor med hackat ägg & brynt smör
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Rostad sötpotatis, skärbönor & citron
- Ägghalvor med smörkokta bönor
- Krämig bönsallad med citron