Meny

Ljummen färskpotatis med dillpesto och brynt smör

6 portioner 

700 g färskpotatis
1 msk dillfrön
1 dl rostade valnötter (eller t.ex. solroskärnor, pinjenötter m.fl)
1 dl smulad lagrad hårdost
1 kruka dill
200 g smör
citron
flingsalt

Koka färskpotatisen mjuk i rikligt saltat vatten.

Rosta dillfrö i en torr stekpanna 5–10 minuter på medelhög värme. Låt svalna lite innan du stöter dem i en mortel. Rosta nötterna på samma sätt och finhacka dem sedan. Finhacka dillen. Blanda allt tillsammans med ostsmulet till en torr pesto.

Bryn smöret tills det är gyllene i en kastrull under omrörning och ställ sedan åt sidan för att svalna lite.

Slunga den ljumna potatisen med smöret och peston, avsluta med flingsalt och pressa över lite citron.

Passar utmärkt på midsommarbordet med såväl fisk som kött.

Recept: Frida Sandberg