Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
2–3 PORTIONER
3 majrovor, skalade och i mindre bitar
1 gul lök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 msk olivolja
1/2 liter mjölk
1 tsk strösocker
salt
rivet citronskal
fint skuren gräslök
Fräs majrovor, lök och vitlök i olja i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt mjölk och socker. Låt sjuda tills majrovorna är mjuka, 15–20 minuter. Kyl och mixa slätt. Smaksätt med salt. Servera soppan kall med citronskal, gräslök och några droppar olivolja på.
19 recept med Majrova
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rotmos med majrova och grönkål
- Rotfruktssoppa
- Mustig höstsoppa
- Majrovor med grönkål & mandel
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
- Dill- & honungsmarinerad majrova
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Saffanskokt majrova
- Smörslungad majrova med dill och tomat
- Syltad fänkål eller majrova
- Olivoljekokt majrova med äpple och koriander
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Majrova med dill och tomat
- Majrova med varm honungsvinägrett
- Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
- Chèvre chaud med majrovor och valnötter
- Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris
Majrova
Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...