Saffanskokt majrova
4 PORTIONER
4 majrovor
1 dl vitt vin
1/2 g saffran
1 msk pressad citronsaft
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk hackad färsk rosmarin
vatten
salt
Skala majrovorna och skär i jämnstora klyftor. Koka upp vinet i en liten kastrull och låt sjuda i 5 minuter.
Vispa i saffran, citronsaft och -skal och rosmarin. Lägg i majrovorna och täck med vatten. Salta. Koka upp och låt sjuda nätt och jämnt mjuka. Gott till exempelvis smörstekt fisk.
19 recept med Majrova
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rotmos med majrova och grönkål
- Rotfruktssoppa
- Mustig höstsoppa
- Majrovor med grönkål & mandel
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
- Dill- & honungsmarinerad majrova
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Saffanskokt majrova
- Smörslungad majrova med dill och tomat
- Syltad fänkål eller majrova
- Olivoljekokt majrova med äpple och koriander
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Majrova med dill och tomat
- Majrova med varm honungsvinägrett
- Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
- Chèvre chaud med majrovor och valnötter
- Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris
Majrova
Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...